Koenigsegg täiendas Agera RS-i

Rootsi ettevõte Koenigsegg ei tegele mitte ainult uute hüperautode ehitamise ja müügiga, vaid võtab hea meelega ette ka vanade täiustamist. Sel eesmärgil loodud meeskonna viimane töö on Agera RS Refinement. 2017. aasta kupee sai märgatavalt värskem tänu mudelilt One: 1 võetud disainilahendustele ja uutele seadmetele.

2017. aasta Koenigsegg Agera RS moderniseerimise projekt algas juba 2019. aasta sügisel, kui klient pöördus ettevõtte poole palvega lisada autole mitu One: 1 stiilis ventilatsiooniava. Eeldati, et väliskülje kerge kohandamine võtab aega maksimaalselt kuu, kuid rootslased vaimustusid projektist sedavõrd, et Agera RS Refinementi lõplikku versiooni näidati alles 2020. aasta detsembris. Koos uue kapotiga on kupeel tagumine õhuvõtuava ja eesmise kaitseraua külgedel täiendavad ventileerimisribid. Logod, poldid ja väljalasketorud värviti süsimustaks.

Agera RS Refinementi üks peamisi uuendusi on aga uus tagatiib. Kui originaali liigutati vedrude abil, siis uus on täielikult aktiivne aerodünaamiline element, mille elektrilisi ajameid juhitakse pardale integreeritud tarkvara abil. Lisaks on Agera salongis nüüd digitaalne SmartCluster, nagu Regeral ja Jeskol. Kuid mootori seadetes ei muudetud ilmselt midagi.

See tähendab, et auto on endiselt varustatud V8 5.0 biturbo bensiinimootoriga, mis arendab kuni 1360 hobujõudu ja 1371 Nm pöördemomenti. Tavaline Agera RS kiirendab nullist "sajani" 2,5 sekundiga. Kas see näitaja pärast nimetäienduse Refinement saamist ka paranes, pole teada. Auto maksimaalne kiirus 447 kilomeetrit tunnis on aga ametlikult tõestatud.

Haruldasem Koenigsegg One: 1 erineb Agera RS-st mitte ainult erineva väliskujustuse, vaid ka vastupidavama ja kergema monokoki poolest. Lisaks on hüperautol täiuslikum aerodünaamika: ees ja taga olevad süsinikkiust liikuvad elemendid lisavad kurvides suuremat survejõudu ning tagatiib toimib vajadusel ka pidurina. 260 kilomeetri juures tunnis tekitab One: 1 610 kilogrammi survejõudu, Agera RS umbes 500.

Your browser does not support the canvas element.